VIVALDI: El retratista musical de la natura

El passat dimarts dia 16 varem tenir el goig d’escoltar la conferència que va impartir el professor Joan Vives. Professor d’història de la música que inicia la seva formació a l’escola deMusica de Mataró i segueix al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona amb Romà Escales, obtenint els premis d’honor de “Grau Professional” 1986 i el Grau Superior de virtuosisme al 1988, començant la seva activitat com a concertista al 1980 amb diferents grups de Cambra i orquestrals.
Va ser una conferència molt apreciada per tothom ja que el senyor Vives ens va fer viure uns grans moments amb els instruments musicals de l’època.Va iniciar la conferència fent referència a la historia de Vivaldi, (Antonio Lucio Vivaldi, que neix a Venècia el 4 de març de 1678. Era sacerdot catòlic i l’anomenaven il prete rosso , el capellà roig, pel seu pel roig, i va morir a Viena el 28 de juliol de 1741.
Al 1703 va acceptar el càrrec de professor de viola a l’Ospedale de lla Pietà (Hospici de nenes) i va escriure mes de 770 obres que sembla ser que venia a tot-hom per molt poc preu .
Les seves obres més conegudes són: Les quatre estacions 1725 , Op 8.
12 sonates per violí, Op. 1 al 1705.
L’estro armonico Op. 3.
Però la més coneguda es sense cap dubte “Les quatre Estacions” que ens va fer escoltar el conferenciant amb els seus instruments de l’època i realment va ser molt maco.
Al final de la seva vida va ser poc reconegut i va haver moltes contradiccions amb la data dela seva mort que tampoc es coneixia fins fa uns pocs anys.

Maria del Mar Morell

Publicat a General