TRANSPARÈNCIA EN LES ADMINISTRACIONS

IMG_2926En aquesta ocasió ha estat Agustí Cerrillo, catedràtic en Dret Administratiu de la UOC qui ens ha apropat a un tema important com és la transparència en la gestió pública, tema interessant i potser difícil de gestionar.

Què entenem per transparencia? El coneixement per part de la ciutadania d’alló que passa i de les decissions de l’administració pública. Gràcies a la transparència es pot detectar la corrupció.

Ens podríem preguntar qué aporta la transparència?

  • Legitimació democràtica.
  • Increment de la confiança en els poders públics.
  • Augment de l’ afecció ciutadana.
  • Millora de l’eficàcia administrativa.
  • Garantia de la integritat.

Com sóm de transparents?

Es parla molt del tema. S’aprova una llei per regular 95 articles des de 2014. Si no hi ha transparència hi haurà conseqüències. Aquesta llei s’aplica a la Generalitat, Entitats privades, Partits polítics, Sindicats, Universitats, ITV, Concessionaris d’ autopistes, Escoles privades… Qualsevol que gestioni fons públics.

S’hauria de difondre per Internet:

Crear una web, ben estructurada, informació ben explicada, de qualitat, objectiva, amb informació acurada i precisa. Actualment encara no hi ha un portal únic, s’ha d’accedir a partir d’un llarg llistat d’enllaços .

Donar resposta als ciutadans :

Hi ha sol.licitud per accedir. El ciutadà s’han d’identificar, signatura electrònica, DNI electrònic. En l’actualitat hi ha dificultats continues que dificulten l’accés . La resposta,en cas de que sigui viable fer la consulta, es reb als 30 dies. Es pot considerar eficàcia?

Sembla tot pura UTOPIA

Lola Aurín

Si voleu ampliar el tema.

IMG_2930          IMG_2927

IMG_2935IMG_2932

Publicat a Notícies