TALLERS DE MEDIACIÓ I CONVIVÈNCIA ALS CENTRES EDUCATIUS

L’objectiu és difondre la cultura de la pau i el diàleg, promoure el respecte pels altres, tot oferint eines i estrategies per a la prevenció i resolució de les diferències entre la joventut.

Des del passat mes de gener, en coordinació amb les direccions dels centres educatius, el Servei Municipal de Mediació i Convivència Ciutadana està desenvolupant Tallers de mediació i convivència amb l’alumnat dels dos instituts de la ciutat, La Romànica i Can Planas.

En concret, es treballa amb més de 140 alumnes de sis grups de 3r d’ESO de La Romànica i amb més de 150 alumnes de sis grups de 2n d’ESO de Can Planas.

Amb l’alumnat de l’Institut La Romànica es realitza el taller ‘Construcció de Convivència‘ (4 sessions), on es treballen temes com la gestió del conflicte, l’expressió, el reconeixement i el control de les emocions, les habilitats comunicatives, etc. En total es desenvoluparan 24 sessions, 4 sessions amb cada grup, que s’allargaran fins a finals del mes de maig.

Per altra banda, amb l’alumnat de l’Institut Can Planas, es fa el taller ‘Gestió d’emocions’ (3 sessions), en el que es treballen temes respecte a la identificació, l’expressió, el control i la comunicació d’emocions amb jocs, dinàmiques i espais de reflexió col·lectius. En total, es desenvoluparan 18 sessions, 3 sessions amb cada grup, que duraran fins a finals del mes d’abril.

Tanmateix, a la vegada, s’ha acordat amb la direcció de l’Institut La Romànica el desenvolupament de dues formacions amb l’Escola de Pares i Mares de l’Institut, que es realitzaran durant els mesos de març i abril. També es farà una altra formació amb famílies a través de l’AMPA de l’Institut Can Planas.

El Servei de Mediació també ha ofert a les direccions dels dos centres d’educació secundaria, la possibilitat de realitzar formacions amb el professorat.

En el marc de l’Ajuntament, els Tallers de Mediació a l’àmbit educatiu són fruït de les polítiques transversals entre la Regidoria d’Educació i el Programa de Drets de la Ciutadania, Convivència i Civisme. Aquests Tallers formen part de l’oferta que s’ofereix als centres a través del Programa Municipal d’Educació 2013-2014.

El Servei Municipal de Mediació i Convivència Ciutadana que ofereix l’Ajuntament de Barberà del Vallès, va entrar en funcionament l’any 2009 oferint una alternativa de gestió i resolució de conflictes per millorar la cohesió i la convivència a la nostra ciutat.

Publicat a Notícies