SORTIDA AL DELTA DE L’EBRE

El Parc Natural del Delta de l’Ebre està situat al límit sud de Catalunya a la província de Tarragona. En 1983 va ser declarat Parc Nacional i posteriorment Patrimoni de la Humanitat. És la zona humida més gran de Catalunya i una de les més importants d’Europa, amb un clima temperat, molta humitat i amb poques pluges, la qual cosa crea un ecosistema adequat per donar acollida una important fauna terrestre i marina.
En arribar troben una vista que impressiona pel cabal d’aigua que porta. Una vegada començada l’excursió en vaixell, el capità comença a explicar els detalls de la història del Delta i les característiques que el fa tan especial.
Durant el recorregut anem passant per les diferents llacunes, però les més importants són: la Tancada, caracteritzada per estar envoltada de vegetació d’aigües dolces i per vegetació adaptada a terrenys salins. D’entre la fauna: els ocells de canyissars, els ànecs… També podem trobar el centre d’observació d’aus.
L’Encanyissada, la llacuna més gran del delta de l’Ebre, té un cinturó de vegetació helofítica i zones més petites de salines… Durant tot l’any acull gran varietat d’aus. És una reserva de caça controlada.
La Buda, és d’origen al·luvial formada a partir dels sediments que deixa el riu a la desembocadura de l’Ebre. De propietat privada va acollir a una població important que es dedicaven al cultiu d’arròs. Actualment tot i que es continua cultivant arròs només queden dos matrimonis grans. Per visitar-la es necessita un permís especial.
Per últim gaudir d’un bon àpat i com a plat principal un bon arròs. Desprès passejada per la bora del Delta per fer baixar el dinar i tornada a casa.

 

            

Neus Pérez Hernàndez

Publicat a General