Segona sessió formativa en perspectiva de gènere per a les entitats de Barberà

Les associacions barberenques van poder treballar com aplicar la perspectiva de gènere segons les necessitats i la realitat de cadascuna.
Aquesta formació es va dur a terme el passat dissabte, 28 de gener.
Des del Programa Municipal de Polítiques per a l’Equitat de Gènere i el Programa Municipal de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Barberà del Vallès es va organitzar una formació en perspectiva de gènere per a les entitats del municipi que va tenir lloc al mes d’octubre passat.
L’objectiu de la formació era, en primer lloc, sensibilitzar sobre les discriminacions de gènere que encara existeixen i com es tradueixen actualment en tots els àmbits, i, en segon lloc, donar eines a les entitats per incorporar la perspectiva de gènere, tant a nivell intern com extern i veure els avantatges i beneficis que això suposa tant per a la pròpia entitat com per a la societat.
Partint d’aquesta formació, a demanda de les entitats, es va veure necessari l’organització d’una segona sessió per tal de treballar com aplicar de forma pràctica aquesta perspectiva dins de cada entitat en concret, tenint en compte la realitat i necessitats de cadascuna.  La formació, que va tenir lloc el dissabte 28 de gener a la Biblioteca Esteve Paluzie, va anar a càrrec de la Blanca Moreno Triguero, sociòloga, experta en metodologia i recerca aplicada en temes de gènere i directora de la Consultoria MIT.
Van participar un total de 17 persones, 14 dones i 3 homes, de les següents entitats: Associació per a la Igualtat Dones.com, Kol·lectiu de Dones de Barberà (KDB), Assemblea Nacional Catalana de Barberà del Vallès i Associació pel canvi social, pacífic i democràtic.
Les entitats van valorar de forma molt positiva la formació i s’estan convertint en motor impulsor i referent de bones pràctiques en temes d’equitat de gènere. 
Publicat a Destacats Etiquetat amb: