Prop d’una vintena de comunitats de veïns i veïnes i associacions veïnals participen en el taller de gestió de la convivència

El curs, impartit des de la Diputació de Barcelona, també va informar de la normativa que regula la vida en comú de les persones que habiten en un edifici, siguin llogateres o propietàries.

La Torre d’en Gorgs va acollir ahir dilluns a la tarda, una nova edició del taller “La gestió de la convivència a les comunitats de veïns i veïnes”, organitzat des de la Diputació de Barcelona.

A la sessió, presentada pel regidor de Ciutadania i Civisme, Joan Josep Lázaro, van assistir prop d’una vintenta de representants de comunitats de veïnes i veïnes de la ciutat, així com membres de diferents associacions de veïns i veïnes.

Amb aquest taller, es vol difondre el marc legal sota el qual es desenvolupen les comunitats de veïns i veïnes, amb especial incidència sobre aspectes relacionats amb la convivència. Així mateix, es va proporcionar informació d’utilitat a les persones assistents per gestionar de manera eficient les situacions que es donen en els espais privats d’ús comunitari.

A més, es va presentar la nova eina dissenyada des de la Diputació de Barcelona, el Reglament de Règim Intern de les Comunitats, que regula la vida en comú entre totes les persones que habiten en un edifici, siguin propietàries o llogateres i estableix normes comunes sobre aquells aspectes que poden alterar la convivència com ara la neteja, els sorolls, les escombraries o l’us d’espais comunitaris.

Des de la Regidoria de Ciutadania i Civisme, també es va incidir en el Servei de Mediació i Convivència, que dóna suport i ajuda a preveure conflictes a les comunitats de veïns i veïnes.

Publicat a General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.