PREMI CIUTAT I CULTURA 2014

Tal i com es va consensuar a la darrera reunió de la Comissió de Festes, us fem arribar, a totes les entitats de Barberà del Vallès, les bases del Premi Ciutat i Cultura per a l’edició d’enguany.

El Premi Ciutat i Cultura pretén recollir l’essència del Premi Estevet i es defineix com un reconeixement municipal a una persona de Barberà del Vallès per la seva contribució al desenvolupament de la ciutat, en el seu creixement en els camps de les arts, de la música, la cultura, la ciència, l’economia, la vida associativa, cultural i qualsevol altra faceta de l’activitat humana en pro de la ciutat.

L’any 1996, es va lliurar el primer premi a Esteve Soley. Han estat molts els guardonats i les guardonades en les diferents edicions: Agustí Palau i Codonyers (1997), Josep Maria Pasqual i Arnella (1998), Josep Torrella i Olivé (1999), Blai Pau Amador i Amador (2000), Antonio Garcia Díaz (2001), António Rodríguez (2002), Víctor Pont (2003), Lucrecia Giorgetti Casanova (2004), Ramon Figuera (2005), Antonia Garrido (2006), Josep Jordi Bofill (2007), Elisa Feixas Ventura (2008), Mª Teresa Sánchez Costa (2010), Angel Melero Garcia (2012).

El lliurament d’aquest guardó te caràcter bianual, i es lliura a persones de Barberà del Vallès.

El premi es plenament simbòlic i de reconeixement cívic i social, i anirà acompanyat amb una placa commemorativa que lliurarà l’Ajuntament de Barberà del Vallès a la persona escollida, en un acte de lliurament dins la programació de la Festa Major.

El tribunal, compost per la regidora de Cultura i Festes, un tècnic municipal que actuarà com a secretari i dos membres d’entitats, a proposta de la Comissió de Festes, conduirà el procediment i elaborarà la proposta final a l’Alcaldessa de Barberà del Vallès, que atorgarà el guardó en un acte públic, dins la programació de la Festa Major.

El procediment d’elecció d’aquesta edició té diversos estadis. En primer lloc, es convoca a les entitats de la ciutat ha presentar la candidatura d’alguna persona, degudament motivada, al tribunal del premi. En segon lloc, el tribunal revisarà i validarà les propostes. Després el tribunal farà arribar el llistat de tots els candidats a les entitats i s’articularà una votació, per la qual cada entitat haurà d’escollir dos candidats (sempre que hi hagin més de dos candidats). Finalment, el tribunal farà una proposta a l’Alcaldessa amb el candidat o candidata amb més vots.

Les votacions romandran secretes dins el si del tribunal i el guardonat no es donarà a conèixer públicament fins l’acte de lliurament.

Així doncs, us fem arribar la butlleta perquè ens doneu a conèixer, si s’escau, la persona que proposa la vostra entitat. Feu arribar la butlleta a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) o al correu electrònic herrerase@bdv.cat abans de 2 de juny.

Us informem que hem ampliat el plaç per a l’entrega de propostes del Premi Ciutat i Cultura fins aquest divendres 6 de juny.

Esperem la vostra participació.

Publicat a Notícies