Pont de Maig, Barbera la Mola, Sant Jordi i activitats d’estiu!

Entrada compartida per CENTRE D’ESPLAI L’ESQUIROL

Hola esquitolets i esquiroletes!! aqui arriben les notícies de l’Esquirol!!!
Avui us informarem del proper dissabte, del Sant Jordi passat, la caminada solidària – Barberà la Mola i de les activitats d’estiu de l’Esquirol: Les colònies i el Casal
Tot i que el procés de colònies ja va començar al Febrer, us passarem la informació completa per tal de revisar-la i compartir-la amb amics o familiars que hi puguin estar interessats. És molt important remarcar el fet de que la data màxima d’inscripció ja ha passat però la tenim prorrogada. Respecte al Casal d’Estiu les dates d’inscripció van començar el dissabte 25, però continuaran a partir del dissabte dia 9 a les 18:00 al local de l’Esplai.


Aquest dissabte no hi ha esplai!!!
Aquest dissabte, com ja us vam dir, no hi haurà esplai, ja que es el pont de Maig, esperem que us ho passeu molt bé, no ens trobeu a faltar molt… Fins el dissabte 9!!Casal d’Estiu
Tornem amb una nova tirada de Casal. S’acaba el curs i arriba el torn de l’estiu i amb aquest el casal d’estiu de l’Esquirol. Les actitvitats que hi farem seran esplai 100%: excursions cada divendres, anirem a la piscina dos vegades per setmana, farem tallers, gimcanes i moltes coses més! Per un estiu divertidíssim ple de diversió, nous amics i nous espais!

Els monitors amb els que hi comptarem seran els mateixos monitors dels dissabtes a l’esplai, així que com a casa amb monitors i monitores que es passen l’any fent de monitors!

Aquest any, com el passat, el dividim en dues franges: Juny/Juliol i per altra banda al Setembre. La franja d’edat és dels 3 (nens nascuts al 2012) als 14 anys (al 2001) separats per grups d’edat. L’horari base serà de 9 a 13:30 amb opció d’acollida de 8 a 9.

Us adjuntem el calendari que conté el llistat de les 8 setmanes i el preu per setmana tenint en compte els festius i el dia, opcional, de festa major de Barberà.

.


Les setmanes, tot i que comparteixen el Centre d’Interés, son independents. Això significa que els nens es poden apuntar individualment a setmanes concretes. En el cas de la setmana 3 com podeu veure està marcat en taronja, signficant que és opcional l’assitència donat que és festa major i molts de vosaltres potser teniu festa i voleu pasar-la en familia.
Les inscripcions seran desde el 25 d’Abril fins el 13 de Juny. Si us inscriviu abans del 22 de Maig us emportareu la motxila de l’Esquirol!! Correu, no us quedeu sense places!


Barbera la Mola
La caminada ja quasi és aquí!!!! Us volem informar que ja hem realitzat tots els entrenaments i molts ja estem preparats per afrontar la caminada i esperem que tots els participants també!!

Informar-vos que també coincideix amb la sortida general del centre!

Aquí us deixem el nostre video promocional.


Sant Jordi
Us volem donar les gràcies a tots els qui van comprar roses o dragonets, realment va sortir tot molt bé i estem molt orgullossos; vam vendre totes les roses!!!!!,també va ser tot un èxit les roses de llaminadura i el maquillatge va ser espectacular!! Un altre cop,moltes gràcies a tots i totes! Però més important que res va ser la gran colaboració amb més de 150kg de menjar que vam aconseguir per a les families de Barberà!
Colònies d’Estiu

Aquest any tornem a marxar de colònies d’estiu. Les colònies d’estiu coincideixen amb l’última activitat del curs, pensada per a nens i nenes de 4 fins a 17 anys. Els monitors organitzen un seguit d’activitats entorn a un centre d’interès, una temàtica sobre la qual tracten les gimcanes, tallers, jocs …Però les colònies no només estan pensades perquè els nens s’ho passin bé i gaudeixin sinó que també perquè assumeixin diferents valors, convisquin amb altres nens i nenes i s’apropin a la natura.


Aquest estiu anirem a la casa de colònies “La Sala”. La casa de La Sala està situada a la Vall de Lillet, és una important zona forestal del Prepirineu, prop del naixement del riu Llobregat. L’entorn geogràfic del Parc natural del Cadí-Moixeró i la magnífica serra de Catllaràs permeten oferir una proposta d’educació ambiental de gran interès i qualitat, així com un lloc idoni per al repòs, el lleure i l’excursionisme. En aquesta casa comptarem amb bosc, piscina, uns grans exteriors i, en general, una casa molt bonica que ens permetrà gaudir al màxim d’aquesta estada. 
Les colònies seran de 7 dies, sortirem el dilluns dia 22 de Juny i tornem el dia 28, diumenge. El transport el fem, tant a l’anada com a la tornada, en autocar, que ens recollirà i portarà de l’estació de la Renfe de Barberà fins a la mateixa casa, no havent de caminar res! 
El preu de les colònies, tot inclós és de 240€.


També ja fa anys tenim la opció per als més petits de la casa (minim 4 anys, edat d’inscripció a l’esplai), de fer l’estada de en comptes de 7 dies de 3 dies donat que al ser més petits les colònies senceres se’ls hi poden fer llargues. El preu d’aquesta opció és de 100€ i s’ha de tenir en compte que l’arribada a la casa es fa mitjançant el transport vostre i la tornada és amb l’autocar amb tota la colònia sencera. Correu no us quedeu sense places!
Finançaments
L’esplai des de fa anys articula una sèrie de procediments pel finançament de les activitats. La idea és que cap infant es quedi sense colònies o casal per motius econòmics, donat que les activitats d’estiu son un punt prou important en l’educació i el creixement dels infants en el periode vacacional en el qual no estan a l’escola. Per a l’activitat de colònies tenim dos vies de finançament: Beques, loteria del pernil i descompte per germans. Al casal d’estiu comptem també amb beques i el descompte per germans.
-Beques: El nostre esplai està federat a la Pere Tarrès que te en marxa desde fa uns anys d’un sistema de beques que permet, segons la situació familiar, obtenir una beca del 25%, 50% o 75%, màxim. Per tal d’optar a aquestes beques les families han de presentar:
  • Declaració de la Renda de l’any 2014.
  • Padró familiar on surti el conjunt de la unitat familiar.
  • Loteria del Pernil: Totes els participants tenen a l’abast una loteria en la que es pot guanyar un pernil. El centre d’esplai crea les butlletes, els talonaris i els entrega a les families sense cap cost. Tot l’import recollit en la venda d’aquestes paperetes serà integre per a la família que la ven fins a un màxim de l’import a pagar o 100€. És a dir, si una família és becada amb un 25% (60€) i en ven 100€ de loteria l’import a pagar pels 7 dies serà de 80€. Pot passar que una família sigui becada amb un 75% havent de pagar 60€. Aquesta família podrà vendre només fins a 60€ de loteria, no sent possible en cap cas que el balanç econòmic surti positiu.
  • A més el centre d’esplai promou un descompte d’un 10% per cada germà que s’inscrigui.
Aixó és tot el referent a les activitats d’estiu del Centre, si us queda alguna qüestió no dubteu en respondre’ns a ce.lesquirol@gmail.com!
Moltes gràcies!

Publicat a Notícies