PARES I MARES DEL MUNICIPI ASSISTEIXEN A UNA XERRADA SOBRE ORIENTACIÓ PROFESSIONAL PER ALS SEUS FILLS I FILLES

Un total de 36 pares i mares van poder compartir les seves inquietuds sobre l’orientació professional més adient a escollir pels seus fills i filles

El passat 29 d’abril, la biblioteca de l’institut La Romànica va acollir la xerrada “Orientació professional: la voluntat dels pares, les decisions dels fills”. Aquesta s’emmarca dins del cicle d’activitats que organitza l’Escola de Mares i Pares de l‘institut en col·laboració amb el Servei Municipal de Mediació i Convivència Ciutadana de l’Ajuntament.

Josep Maria Lahoz, professor de l’institut La Romànica va obrir la xerrada amb una exposició pels diferents recorreguts acadèmics possibles, donant als presents material relacionat amb aquest tema.
A continuació, des del Servei Municipal de Mediació i Convivència Ciutadana, el psicòleg i mediador, Javier Wilhelm va explicar el procés psicològic pel qual passa el jovent en el moment de decantar-se per una orientació acadèmica. Wilhelm també va explicar alguns conceptes alhora d’acompanyar als fills i filles en aquest moment tan complex com els factors ha tenir en compte en el moment de l’elecció i sobretot, prioritzar els interessos en relació al món del treball. “És molt important entendre que els estudis són el pas per anar a l’inserció laboral, no són el fi sinó el camí” va dir en Javier Wilhelm.

Una de les inquietuds dels assistents a la xerrada va ser la situació laboral actual i el futur dels seus fills i filles. Des del Servei de Mediació se’ls va recomanar diferenciar la seva situació actual del futur del jovent.

La jornada va finalitzar recordant que “triar de forma responsable i tenint en compte qui és cadascú, ens fa més lliures al moment d’endegar un projecte vital.”

Publicat a Notícies