Les Riuades de 1962, 50 anys després

En motiu del 50è Aniversari de les Riuades de 1962, l’Associació d’Història de Barberà del Vallès va organitzar una activitat commemorativa d’aquest fet històric, dins del marc de les activitats de la Diada de l’Onze de Setembre, de la qual us vol agrair la vostra assistència.

Va tenir lloc el dimecres 12 de setembre de 2012 a la Sala Salvador Allende, Biblioteca Municipal Esteve Paluzie, Barberà del Vallès, a les 19h.

Aquesta activitat es va dur a terme en col·laboració amb la Revista-Llibre Vallesos i va constar de dues parts:

1. Conferència a càrrec de Maria Teresa Sánchez Costa, de l’Associació d’Història de Barberà, per donar a conèixer els fets succeïts la nit de 25 de setembre de 1962, les causes que provocaren les riuades i les seves catastròfiques conseqüències sobre la població, el territori i l’economia, els danys materials i humans, l’ajuda rebuda, com ho va viure la població de Barberà del Vallès i com encara es recorda 50 anys després.

2. Presentació de la revista-llibre Vallesos al nostre municipi, a càrrec de Vicenç Relats, director de la revista, coincidint amb la publicació del tercer número, que recull un extens monogràfic sobre les Riuades de 1962.

L’Associació d’Història de Barberà, ara fa deu anys, en motiu de 40è Aniversari de les Riuades de 1962, va fer una exposició al Casal de Cultura i va elaborar un documental sobre les riuades a Barberà del Vallès, amb entrevistes a veïns i veïnes que varen patir aquests dramàtics fets.

La revista-llibre Vallesos és una publicació semestral que recull articles, reportatges, monogràfics, entrevistes i notícies a l’entorn de la història, la natura, l’art, el territori, la cultura i el patrimoni dels dos Vallesos, l’Oriental i l’Occidental, que és el seu radi d’acció.

Gràcies per la vostra assitència!

Publicat a General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.