L’AJUNTAMENT DE BARBERÀ DEL VALLÈS PRESENTA EL PRESSUPOST MUNICIPAL DE 2014 A LA CIUTADANIA

Durant l’acte, celebrat a la Biblioteca, el públic va poder exposar i resoldre els seus dubtes sobre els comptes municipals.

El passat dijous dia 6 de febrer, la Biblioteca Esteve Paluzie va acollir la presentació a tota la ciutadania del Pressupost Municipal per a 2014.

L’acte va ser presentat per la regidora de Participació Cutadana, Elvira Maza, qui va donar la benvinguda a més d’una trentena de persones aplegades a la sala Salvador Allende, recordant que el presupost municipal “és una eina que explica el funcionament i les prioritats de l’Ajuntament de Barberà del Vallès”.

L’explicació del Pressupost Municipal per a 2014 va anar a càrrec del tinent d’Alcaldia d’Hisenda, Xavier Garcés, qui, de forma didàctica, va anar desgranant els principals punts dels comptes municipals.

Durant la seva intervenció, va mostrar una comparativa entre els ingressos municipals de 2013 i 2014. “La davallada d’ingressos en el pressupost de 2014 ve motivada perquè no hem comptat una sèrie de subvencions, les quals no tenim garantides en aquests moments”, va aclarir Xavier Garcés.

“L’Ajuntament de Barberà del Vallès està fent un esforç per reduir l’endeutament. La ciutat tancarà el pressupost de 2013 amb ingressos superiors a les despeses executades. La situació financera d’aquest ajuntament és sostenible”, va confirmar el tinent d’Alcaldia d’Hisenda.

Finalment, va recordar els fonaments bàsics segons els quals es desenvolupa el Pressupost Municipal per a 2014: “L’objectiu d’aquest ajuntament és continuar treballant i prioritzant en matèries com l’ensenyament, la sanitat, l’ocupació, la dependència i l’habitatge, entre d’altres”.

A continuació, es va obrir un torn de preguntes, durant el qual, els i les assistents van poder formular i resoldre els seus dubtes.

L’Alcaldessa de Barberà del Vallès, Ana del Frago, va concloure l’acte fent una contextualització del Pressupost Municipal per a 2014, incidint en la reforma local que s’està duent a terme des del Govern central, entre d’altres, i en el paper dels municipis en matèria de finançament en aquest nou context. També, va recordar que “el pressupost Municipal és una eina viva que s’adapta a les necessitats de la ciutat” i que des de l’Ajuntament de Barberà del Vallès, ”es continuarà treballant per afavorir el benestar de tota la ciutadania”.

El Pressupost General per a l’exercici 2014 es va aprovar de forma definitiva el passat dimecres 29 de gener al Ple Municipal. Així, el Pressupost ordinari de despeses i inversions es xifra en 38.439.577,97 euros, dels quals 37.785.345,75 euros pertanyen a l’Ajuntament de Barberà del Vallès mentre que AISA comptarà amb un pressupost de 654.232,22 euros.

En els propers dies, es podrà consultar a www.bdv.cat el document de la presentació del Pressupost Municipal per a 2014.

 

Publicat a Notícies