L’activitat educativa “Estereotips i prejudicis a examen” a l’equipament socioeducatiu La Roma

L’Ajuntament de Barberà del Vallès va organitzar el passat 6 de febrer, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i l’entitat SOS Racisme, l’activitat educativa “Estereotips i Prejudicis a examen” a l’equipament socioeducatiu La Roma. Aquesta activitat és fruit del treball transversal i  la col·laboració entre els Programes d’Acollida de Població Nouvinguda i Cohesió Social i Joventut.

L’activitat va estar oberta a la participació de tot el jovent de Barberà del Vallès i van poder participar un grup d’adolescents i joves que es van apropar a l’equipament socioeducatiu La Roma. Durant l’activitat es van visualitzar tres vídeos que escenificaven situacions on es podia identificar diferents reaccions vinculades als estereotips i prejudicis xenòfobs. Posteriorment, es va poder reflexionar respecte la cadena de causes i efectes que provoquen aquestes reaccions i es van plantejar altres exemples descriptius de situacions injustes. Aquest debat va ser guiat i acompanyat per un dinamitzador de SOS Racisme que, a més, va poder aportar la seva vivència pròpia com a ciutadà català d’origen estranger.

Tota l’activitat es va desenvolupar en un ambient distès i de participació oberta davant les diferents reflexions proposades pel dinamitzador, tot amb un llenguatge proper i lúdic, amb l’objectiu d’estimular el pensament crític dels i les joves.

Publicat a Destacats Etiquetat amb: