LA BIBLIOTECA ACULL UNA XERRADA SOBRE “INFÀNCIA VULNERABLE” A CÀRREC DE CREU ROJA

En la conferència es van desvetllar algunes de les conclusions dels darrers informes sobre l’efecte de la crisi econòmica en els més petits.

Ahir, dilluns 10 de desembre, coincidint amb el Dia Internacional dels Drets Humans, la Biblioteca Municipal Esteve Paluzie de Barberà del Vallès va acollir una xerrada titulada “Infància vulnerable”.

L’activitat, organitzada per la regidoria de Convivència i Civisme, va anar a càrrec de la institució humanitària Creu Roja i estava adreçada als i les membres d’entitats barberenques, a professionals dels centres educatius, serveis socials i ambulatoris, així com a la ciutadania en general.

La presentació de l’acte la va dur a terme la regidora de Convivència i Civisme de l’Ajuntament de Barberà, Elvira Maza, la qual va destacar la importància d’aquestes xerrades per tal de “contribuir, despertar consciència i sensibilitzar, encara més, a la ciutadania”. Malgrat tot, tal i com va declarar la regidoria “tant les persones de Barberà com de Catalunya no estem fallant. Exemples com la campanya solidària de Gran Recapte d’Aliments ho posen de manifest, negant així la crisi de valor que diuen que existeix. Els valors de solidaritat, d’acompanyament, de germanor, en aquests moments, estan aflorant”.

La xerrada va anar a càrrec, per una banda, de l’advocat i voluntari del Gabinet de Drets Humans de la Creu Roja, Josep Artigas, qui va mostrar als assistents l’ampli treball que aquesta entitat realitza en favor dels Drets Humans. També va participar, la directora de l’Observatori de Vulnerabilitat de la Creu Roja, Pilar Millán, la qual va donar a conèixer alguna de les principals conclusions dels darrers informes, entre ells l’estudi de l’afectació de la crisi econòmica als infants.

Darrera aquestes dades, Elvira Maza va dirigir-se als presents. “Tot i que ens hem quedat convulsionats pels informes, no podem quedar-nos a casa, hem de treballar i tenim coses a dir i a fer. Des dels governs locals, que som la primera línia de contenció, estem apostant pels lloguers socials, les beques, les despeses farmacèutiques, els impostos en funció de la renda de les persones, i per molts camps més que necessiten a dia d’avui un recolzament social i econòmic”. La regidora va finalitzar felicitant a la Creu Roja per la tasca que realitza a diari en vers els Drets Humans i la protecció de les persones més desfavorides.

Publicat a General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.