Èxit de participació a la Trobada d’Associacions Veïnals de Barberà

La Federació d’Associacions de Veïns de Barberà i l’Ajuntament coorganitzen una formació a mida per als membres de les juntes de les associacions veïnals 

Uns 25 membres de les juntes de les  associacions veïnals de Barberà del Vallès van participar a la Trobada que es va celebrar el passat dissabte, 25 d’abril al Centre Cívic Ca n’Amiguet .

Els objectius principals de la Trobada van ser analitzar el paper de les entitats veïnals en els nous temps, fomentar la cooperació, la confiança i el treball en xarxa entre elles, i reconèixer la seva tasca en la millora de la ciutat.

La Trobada va ser presidida per l’Alcaldessa de Barberà, Ana del Frago i acompanyada per la Presidenta de la Federació d’Associacions de Veïns de Barberà,  Isabel Otero i la Regidora de Programes Transversals i Adjunta a Comunicació, Elvira Maza.

La Trobada de formació i debat es va iniciar amb la taula rodona sobre el “Moviment veïnal a les ciutats: possibilitats i límits, on van participar el membre de la junta de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), José Miguel Sanz, i el pedagog i coach, Pep Camps.

La taula rodona va donar pas a un debat actiu amb els participants sobre el paper de les associacions veïnals, les seves limitacions i fortaleses, com cal adaptar-se als nous temps, tenir presència a internet, treballar en xarxa i compartir recursos, entre altres.

Elvira Maza va ser l’encarregada de cloure la trobada fent una valoració molt positiva d’aquest nou espai i va informar que des de l’Ajuntament es recollirien totes les aportacions i es faria un retorn d’aquest treball a tots els i les participants. La regidora va recordar els diferents recursos que les entitats tenen al seu abast: el portal d’ entitats per estar presents a la xarxa, formacions sobre voluntariat, sobre obligacions legals i fiscals de les associacions, així com el servei d’atenció i assessorament i el Servei de Mediació i Convivència Ciutadana.

Publicat a Destacats