Es presenten els Pressupostos Municipals per a l’any 2015 a la ciutadania

A l’acte, celebrat el passat dimecres 21 a la Biblioteca, amb presència de representants d’entitats ciutadanes, tècnics, i regidors i regidores de l’Equip de Govern Municipal, el tinent d’Alcaldia de Serveis Econòmics, Xavier Garcés, va explicar les prioritats pressupostàries de l’Ajuntament per aquest any.

El passat dimecres, 21 de gener, la Sala Allende de la Biblioteca Esteve Paluzie va acollir la presentació dels Pressupostos Municipals per a l’exercici 2015.

L’acte es va iniciar amb la intervenció de la regidora de Participació Ciutadana i Programes Transversals, Elvira Maza, qui va donar la benvinguda a les persones assistents i va fer una introducció sobre els criteris que s’han tingut en compte a l’hora de confeccionar el pressupost: “Perquè aquest és el reflex de la voluntat de l’Equip de Govern, dins de la seva autonomia, de fer polítiques per a la ciutadania i per a la ciutat. En aquest pressupost, la transparència i la participació en la gestió pública tenen un nou impuls”.

A continuació, va passar la paraula al tinent d’Alcaldia de Serveis Econòmics, Xavier Garcés, qui va analitzar detalladament en què consistiran els Pressupostos Municipals d’enguany, que arriben a la xifra de 36.994.992,10 euros per a l’Ajuntament i de 659.987,12 euros per a l’empresa municipal AISA.

“Aquests són uns pressupostos socials, on es prioritza l’ensenyament, la sanitat, l’ocupació, la dependència i l’habitatge, buscant l’eficiència, l’eficàcia i l’estalvi, i sense penalitzar les polítiques socials”, va afegir. Així, va donar especial importància a la transparència i a les facilitats que des de la web municipal www.bdv.cat s’ofereixen a la ciutadania per tal de consultar el detall dels comptes del consistori.

També, va subratllar que l’Ajuntament continua amb el seu compromís de “defensa i manteniment d’uns serveis públics de qualitat”, i que “el pressupost es caracteritza per una reducció de l’endeutament”.

Sobre les despeses, Xavier Garcés va voler aclarir que el consistori barberenc està “fent un esforç molt important en les despeses de béns corrents, que han disminuït”.

L’acte va concloure amb la intervenció de l’Alcaldessa de Barberà del Vallès, Ana del Frago, que va voler recordar “que està vigent la LRSAL, i això significa tenir molts entrebancs a la gestió diària, a més dels deutes per part de la Generalitat, una xifra de més de 3 milions d’euros, i encara això, gestionem bé els nostres recursos per donar resposta a tot i tirar endavant”.

El Pressupost General per a l’exercici 2015 es va aprovar de forma provisional en un ple extraordinari celebrat el passat 9 d’octubre de 2014. Com no es van presentar al·legacions en el termini previst, va quedar aprovat definitivament. Així, el Pressupost ordinari de despeses i inversions es xifra en 37.654.979,22 euros.

Publicat a Destacats Etiquetat amb: