Emocionant i excel·lent final al XXX Open Internacional d’Escacs de Barberà del Vallès – [CLUB D’ESCACS BARBERÀ ]

El mestre espanyol Rufino Camarena es proclama guanyador de l’Open Internacional d’Escacs que es va disputar a Barberà des del 6 de juliol

L’Open Internacional d’Escacs celebrat a Barberà del Vallès del 6 al 14 de juliol va portar a terme una ultima jornada carregada de sorpreses, on en el grup Internacional es van disputar els tres primers llocs del torneig.

El primer en acabar va ser el cubà Omar Almeida que entaulava amb Hipòlit Asis, una situació donava opcions als perseguidors, el valencià Rufino Camarena i al Croat Jankovic: també s’obria les portes al Holandès Friso Nijboer.

La lluita per la victòria en aquest taulers va ser extraordinària, mantenint-se l’emoció fins a les ultimes jugades. Un error en l’esgotament de temps de Jankovic Alojzije va donar una sorprenent victòria a Camarena que va realitzar unes excel·lents jugades , per tant, un magnífic torneig.

Els jugadors locals més destacats en el grup internacional van ser Teodoro Asensio, Fco. Javier García, Henric Teske i Alex José Iraeta.

En el grup “B” del torneig les emocions també han estat les mateixes amb la victòria final de Joaquin Exposito. Els jugadors locals més destacats han estat en Marc Ferrer, en Juan Serrano i en Manuel Amor.

Per la seva banda, en el grup de promoció el “C” destaquem l’excel·lent resultat de la nostra jugadora del Barberà, Isabel Borràs subcampiona absoluta del seu grup, millor sub-16 i millor femenina. Tots un plegat de rècords i d’objectius complerts i que tanquen una bona temporada d’aquesta jove promesa del Barberà. El campió en aquest grup va ser Marc López.

Altres jugadors locals destacats són Josep Valdeperas, que va lluitar bona part del torneig en els llocs capdavanters, l’Adrià Jiménez, Jaime Jiménez, Sergi Escriu. Un total de 16 jugadors que van demostrar el gran joc del Club d’Escacs de Barberà.

La satisfacció dels participants, de l’organització i dels visitants en el torneig ha estat generalitzada. Al llarg de 9 dies més de 100 participants han gaudit de multitud d’ emocions, anècdotes, nervis, competència i cultura escaquista. A més a més, cal destacar que s’han aconseguit dues Normes de Mestre Internacional (Lluís Maria Perpinyà i Rufino Camarena) i una norma de Gran Mestre (Rufino Camarena), acomplint un dels objectius de promoció esportiva internacional del Torneig.

L’Open Internacional d’Escacs de Barberà del Vallès ha arribat enguany a la seva 30 edició amb més força que mai. Un total de 180 participants de 16 països diferents (Alemanya, Colòmbia, Croàcia, Polònia, Rumania, Índia, Holanda, Israel, Marroc, Perú, Itàlia, França, Brasil, Equador, Uruguai i Cuba), un total de 25 titulats internacionals: Grans Mestres i Mestres Internacionals, i amb un ritme de 250 visites diàries s’ha pogut gaudir d’un Open de gran qualitat i amb uns magnífics jugadors.

Durant la clausura, celebrada el passat dissabte 134 de juliol, es va realitzar el lliurament de premis presidit pel regidor d’Esports, Ignacio Navarro, el president de la Federació Catalana d’Escacs, Toni Ayza, en representació del la Associació de Barberà Comerç Urbà, Pere Sant Feliu, el director del Torneig Juan Miranda, i el sots-director, Òscar Company.

L’organitzador del Torneig i president del Club d’Escacs de Barberà, Víctor Pont, va iniciar l’acte agraint a tots els participants la fidelitat en la competició. Per la seva banda, Toni Ayza va destacar la gran temporada del Club d’Escacs Barberà, l’excel·lent nivell de la prova i el repte del Club de la nostra ciutat en el proper campionat d’Espanya.

Ignacio Navarro, també va oferir unes paraules als participants agraint-los per un any més de competició així com felicitant als guanyadors i a l’organització, encoratjant-los a seguir en aquesta filosofia de superació constant i no renunciant a cap dels objectius.

Publicat a General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.