Els valors democràtics i la llei en la construcció d’un Nou Estat

“ Els valors democràtics que recull la declaració de NNUU estan en perill a l’Estat espanyol, atesa la política involucionista que des de  l’any 2010 està duent a terme l’actual govern, tot aprofitant la majoria absoluta que gaudeix en els tres poders de l’Estat: legislatiu, executiu i judicial. Analitzarem quines són les eines que la justícia té al seu abast per garantir els drets fonamentals dels ciutadans, i quines reformes cal dur a terme en el sistema judicial per a fer-lo més efectiu.” De tot això i molt més ens va parlar en Santiago Vidal el passat dimarts.

La conferència va encisar a gran part del públic per la claredat d’exposició  i l’entusiasme que transmetia l’ ex-jutge, com  hem pogut comprovar a les valoracions de la conferència que van escriure els assistents.

Va parlar:

dels Drets Humans i els valors universals.

de la llei i la justícia.

de la llibertat “versus” seguretat.

dels valors de la convivència, l’ètica i l’esforç.

de la funció dels tribunals: realitat i futur.

de les estadístiques: índex de delinqüència, índex de “victimització”, d’inseguretat ciutadana, dels mitjans de comunicació.

Ens va comentar la seva situació actual en espera del judici al desembre. També  comenta que en aquest moment té un mandat del Parlament per a col·laborar al “Full de ruta” en temes de justícia. Hi ha 19 equips d’experts dissenyant cada una de les estructures del Nou Estat.

Va insistir en acceptar la pluralitat ideològica de Catalunya, ja que Espanya és un estat democràtic de molt baix nivell i no està  acostumada a la diversitat.

Altra cosa molt interessant  seria la prohibició de les majories absolutes al Parlament per evitar que s’aprovin lleis amb el vot en contra de tots els altres partits.

Molt i molt important és la separació dels poders legislatiu, executiu i judicial. A Espanya no hi ha aquesta separació per les majories absolutes al Parlamento.

A continuació va parlar de la Justícia del futur i el nou estat com el dret a decidir, reconegut en la Justícia Internacional i no reconegut a la Constitució espanyola per imposició de la “Junta de mando del ejército”.

Per últim, va parlar del “Full de ruta” presentant una situació molt treballada, organitzada i controlada. Està tot previst i s’està negociant a moltes bandes. Per exemple, ja tenen preparada l’Agència Tributària Catalana. Hi ha un projecte del Corredor del Mediterrani per el 2017, etc.

Sembla que aquesta data, 2017, serà decisiva en molts aspectes.

Pilar Gimeno

Publicat a General