ELS BENEFICIS DE L’AIGUA DEL MAR

El professor de Filologia Clàssica i Lèxic, Marino Arnal (Fundació Aqua Maris) ens explica la importància dels minerals en la nutrició i com incorporar-los amb l’aigua de mar.   

Més de la meitat del nostre cos és aigua, amb una salinitat de 9 g sal/litre, 9000mg que hem de mantenir en constant fixa.

L’alimentació ens aporta els minerals que mantenen la salinitat corporal. El paladar avisa quan cal afegir minerals a la cocció dels aliments. Descobriment de fa uns 10000 anys per part de l’home (els animals ho han fet sempre).

Tot esser viu intenta mantenir les constants en que va aparèixer la vida (9 g/l). Però la salinitat de la terra va baixant (pluja) i la del mar va pujant, fins a 36g sal/litre. L’últim segle ha disminuït  de manera extraordinària la salinitat de la Terra, però mai arribarà a l’equilibri necessari, perquè no se li tornen tots els minerals.

A l’aigua de mar s’hi troben 50 minerals. La sal refinada en té dos Cl i el Na (clor i sodi), un 99,8% de clorur sòdic. Tal com surt del mar es considera verí per part de l’OMS i FAO.

La sal tan refinada i desinfectada que ja no serveix pel que es va inventar, suplir les postres deficiències en minerals. La sal de la botiga sala més però sala pitjor. El cos és savi, aproximadament la meitat del cos és aigua.

Aigua intracel·lular, regeix el potassi, aigua extracel·lular regeix el sodi. Equilibri entre sodi i potassi. L’aigua extracel·lular té molta activitat, molt desgast. El cos demana sodi, però també potassi i magnesi. Quan es fa una dieta  baixa en sal, el metge recepta el potassi i el magnesi que ens són necessaris.

L’aigua de mar, més equilibrada podria substituir les restriccions de les dietes baixes en sal refinada dels hipertensos. Temps i diners seran necessaris perquè la medicina plantegi els estudis pertinents per admetre l’ús terapèutic de l’aigua de mar.

Quan tenim problemes funcionals, no estructurals, l’aigua de mar fa miracles. Estem desmineralitzats!

Osteoporosi no és només manca de calci, calen altres minerals. Tiroides 90% per manca de iode, 10% per excés (compte amb la sal iodada).

L’aigua  de mar es pot utilitzar per bullir aliments i així  necessitem poca sal refinada.

( amanides …)

Diferents mars tenen diferent composició  en microorganismes i  salinitat, però tots tenen els minerals necessaris. Es pot agafar aigua del mar i evaporar-la damunt la calefacció i així aconseguir sal.

Al Pont del Petroli de Badalona hi ha un servei pagat d’aprovisionament  d’aigua del mar que ve d’una empresa d’extracció.

Es pot beure aigua isotònica: 3 parts d’aigua dolça i 1 part d’aigua del mar. Es ven aigua de mar a molts llocs: dietètiques i  grans superfícies. Com més econòmic sigui i menys minerals trets, millor.

A Catalunya només hi ha una empresa d’extracció ( amb la normativa de la Generalitat que obliga a suprimir un alt percentatge de boro).

Entre cuina i beguda, hauríem d’incorporar 1/2 litre d’aigua de mar per dia. El peix que mengem ha incorporat aigua de mar, tot i que el mar està contaminat, la proporció que ens prendríem no ens ha d’escandalitzar.

Resumint : L’aigua de mar conté més de 80 minerals en equilibri en proporció adequada a les nostres necessitats. Per tant podem considerar  aquesta aigua com el millor complement mineral que podem trobar.

           

 

Ramona Gómez /  Lola  Aurín

Publicat a General