EL VATICÀ MÉS SECRET

El Sr. Vicenç Lozano ens va portar a recórrer el Vaticà secret i ocult. Va dir que ens explicava sols les coses verídiques.

És historiador i periodista. Ha treballat a diversos mitjans  de comunicació i actualment  és redactor i enviat especial de la Secció d’Internacional de TV3. Ha cobert diversos conflictes internacionals i la informació sobre Itàlia i el Vaticà en particular.

Diu que el tema del Vaticà és molt delicat i que intenta no ferir la sensibilitat tant dels catòlics com dels que no ho són.

En primer lloc va parlar del VATICÀ COM ESTAT

Vam veure fotos del mapa, dels edificis per dins i fora, dels jardins, que són poc coneguts i molt ben cuidats ,etc.

Té una extensió de 44 km. quadrats.

La llengua oficial és el llatí encara que normalment es parla en italià.

El límit amb Itàlia és una línia de coure que hi ha al terra de la plaça de Sant Pere.

Hi  ha un cap d’Estat, que és el Papa, i també els seus ministres. La Guàrdia suïssa és més bé simbòlica que policial, i un Servei Secret.

Tenen la IOR, Banca Vaticana, selecció de futbol, benzinera i economat a preu de cost, farmàcia amb medicaments de tot el mon i de tot, sala de judici i una petita presó.

La Residència Santa Marta  és un hotel dins del Vaticà pels cardenals, bisbes i altres persones que els visiten. Avui dia és on viu el Papa Francesc en una habitació molt senzilla.

La Biblioteca Vaticana ocupa 14 kms. de passadissos amb arxius des de  Galileu Galilei fins a l’actualitat, que poc a poc es van desclassi ficant.

Una petita estació de tren s’utilitza per anar a Itàlia, però ara també tenen un heliport més modern.

El Cinema del Vaticà disposa de la més alta tecnologia i es poden veure totes les pel·lícules de qualsevol cinema. Tenen una Filmoteca, que està situada en un búnquer  amb tot tipus de pel·lícules fins i tot pornos o anticatóliques .

No oblidarem la Radio, que ha arribat a emetre en 78 llengües, la Premsa, L’Observatore romano , que s’escriu en italià, espanyol i anglès,  i TV.

No és una dictadura, ni una democràcia ,és una Teocràcia absolutista. El poder emana de Deu . El papa exerceix de Poder executiu, Poder legislatiu i Poder judicial.

Hi ha un fort control informatiu.

En segon lloc va parlar del CASOS SENSE RESOLDRE.

-El de Joan Pau II i Marcial Maciel, fundador del legionaris de Crist, que van cometre més de 1.500 abusos sexuals. El mateix  Maciel va abusar dels seus fills. Joan Pau II el va protegir fins la seva mort.

– La mort de Joan Pau I, que ara s’ ha filtrat que va morir enverinat. Sembla que el responsable va ser Paul Marcinkus . Aquest senyor era el responsable de la Banca Vaticana. Vàries persones relacionades amb la Banca Vaticana van morir en estranyes circumstàncies.

Està prohibit dir de què moren els Papes.

AL VATICÀ TOT EL QUE NO ÉS SAGRAT, ÉS SECRET.

– El cas del caporal Elois Sternan, casat amb una boliviana , que apareix mort junt amb un altre soldat. Sembla que eren homosexuals.

– L’Atentat contra Joan Pau II, del que es responsabilitza la URRSS.

– L’escàndol Vatileaks. Es van publicar uns documents robats dels arxius vaticans. Benet XVI va renunciar per aquest afer.

– Els escàndols financers de la Banca Vaticana: comptes de la Màfia, de la venta d’armes, blanqueig de diners de la venta de drogues,etc.

– Escàndols sexuals per pederàstia. Dins del Vaticà hi havia un prostíbul.

– Cas Emanuela  Orlandi, menor que va desaparèixer quan anava a l’escola .

Per últim , va explicar algunes reformes i anècdotes del Papa Francesc, però aquest pot ser el tema per una altra conferència.

Mare meva!

Pilar Gimeno

 

 

 

Publicat a General