El proper 16 de setembre, a les 19.30h, es presenten els projectes finalistes dels Pressupostos Participatius 2017

El proper divendres, 16 de setembre, la Sala B del Teatre Municipal Cooperativa acollirà l’acte de presentació dels projectes que han passat a la fase final dels Pressupostos Participatius 2017.

Les propostes, que coincideixen en fer de Barberà una ciutat més inclusiva i en millorar la mobilitat, seran defensades en aquest acte per la persona o entitat que l’ha presentada, per donar-la a conèixer davant de la ciutadania i exposar els motius que li van animar a documentar el projecte.

Després de la presentació i durant la segona quinzena de setembre, s’iniciarà el procés de votació, on podrà participar tota la ciutadania major de 16 anys i empadronada a Barberà del Vallès.

Aquesta votació es realitzarà mitjançant una butlleta en paper. Cada persona que vulgui votar, disposarà de 20 punts que podrà repartir en un màxim de quatre propostes. Les votacions, que es desenvoluparan de forma presencial, es podran dipositar a les zones habilitades de:

OAC Ajuntament (Barris de l’Eixample-Can Llobet, Can Serra i Ca n’Estaper),

– OAC Ca n’Amiguet (Barris de la Romànica i Parc Central),

Casal de Cultura (Barris del Casc Antic i Parc Europa) i

– Torre d’en Gorgs (Barris Can Gorgs I i Can Gorgs II).

La informació detallada sobre els dies, horaris i ubicació de la urna de votacions es publicarà properament a la web municipal http://www.bdv.cat/.

Durant aquests dies, la comissió impulsora dels Pressupostos Participatius 2017 s’ha tornat a reunir per tal de posar en comú els estudis de viabilitat tècnica dels sis projectes que al juliol van passar a aquesta penúltima fase. Aquestes propostes van ser: Barberà sense barreres auditives, parcs infantils adaptats, jocs educatius per a infants de 6 a 12 anys, creació d’un circuit saludable a la Ronda Santa Maria, protecció solar en parcs i zones infantils a l’aire lliure i instal·lació d’un bicibox a l’estació de Renfe.

La resta de propostes presentades van ser desestimades, per excedir els 30.000 euros d’import màxim per a cada actuació, o per no ser competència municipal, entre d’altres. Una de les propostes, tot i complir els requisits, va ser desestimada per tal de ser assumida directament pel pressupost ordinari de l’Ajuntament. Es tracta de la col·locació d’un mirall en la cruïlla dels carrers Av. Generalitat amb Verge de Montserrat.

Publicat a Destacats Etiquetat amb: