Curs “La Gestió de la Convivència a les comunitats de veïns i veïnes”

El passat dimecres, 19 de maig de 17.30 a 20.00 hores a la Torre d’en Gorgs, es va realitzar la 2ª edició del curs “La gestió de la Convivència a les comunitats de veïns i veïnes” amb el suport de la Diputació de Barcelona.

La presentació del curs va anar a càrrec del Regidor de Ciutadania i Civisme, Joan Josep Lázaro que va agrair l’assistència a la desena de participants al curs, dirigit a presidents/es, secretaris/es, veïns/es en general.

El Regidor va fer una breu introducció presentant als/les assistents al curs, el Programa Municipal per a la Convivència i el Civisme a Barberà del Vallès 2010, els objectius del qual es basen en polítiques que afavoreixen la convivència ciutadana, fomentant una cultura cívica i apostant pel diàleg i la mediació com a sistema de resolució de conflictes. Les propostes de treball s’emmarquen en tres eixos:
1r eix: Sensibilització per a la convivència i el civisme.
2n eix: Garantia de drets i deures de la Ciutadania per a la convivència i el civisme.
3r eix: El Pla de Convivència i Civisme i la transversalitat de les actuacions.
El Regidor va finalitzar remarcant la importància de la col·laboració ciutadana per dur a terme aquesta tasca, una feina progresiva on els resultats es visualitzaran a llarg termini.

El contingut del curs es va centrar en donar a conèixer el marc legal sota el qual es desenvolupen les comunitats de veïns i veïnes: la llei de propietat horitzontal, incidint en els temes d’interès (llibre d’actes, convocatòries de reunions, etc) i va presentar la mediació ciutadana com una eina eficient per a la resolució de conflictes amb el suport d’un/a professional imparcial en tot moment del procés. Barberà del Vallès, des del passat mes ofereix aquest servei gratuït per tots aquells ciutadans i ciutadanes que ho sol·licitin.

Els/les assistents van intervenir durant tot el curs amb dubtes i preguntes al formador, el qual va respondre àmpliament a totes les consultes.

Publicat a General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.