Consells del Servei de Mediació per a una bona relació amb els fills i filles adolescents en temps de Covid 19

Des del Servei de Mediació i Convivència Ciutadana volem recordar-vos que en aquests moments de confinament és més important que mai el benestar i la pau dins la vostra llar.

Aquesta setmana volem dirigir-nos a aquelles famílies que conviviu amb fills i filles adolescents en aquests moments de confinament i que per tant heu de gestionar els conflictes durant la convivència. Sabem que tot i que aquests mesos són un regal de temps per compartir plegats alhora també signifiquen un repte quan sorgeix un conflicte que ens fa sacsejar. Per aquest motiu, us volem oferir alguns consells que us ajudin en aquests dies a gaudir d’una bona relació amb els vostres fills i filles adolescents.

1. Empatitzeu amb les seves emocions. Penseu que per els vostres fills i filles aquesta situació també està sent molt difícil i sentiran emocions com la tristesa, la ràbia o la frustració per tot aquest nou escenari on no poden fer totes aquelles rutines i activitats que tenen per costum. Expresseu-los que poden comptar amb vosaltres.

2. Acordeu unes normes de convivència específiques per aquests temps de confinament. Aquestes us poden ajudar a tenir unes rutines i horaris a casa que normalitzin el vostre dia a dia com a família.

3. Doneu-los espai a porta tancada. Durant aquests mesos els i les adolescents senten la necessitat, més que mai, d’estar en connexió amb la seva xarxa d’amistats i l’única forma que tenen és a través de la pantalla. Permeteu aquest espai íntim tant important per ells i elles. Us ho agrairan!

4. Proposeu espais compartits i divertits. Aquests espais en família us poden ajudar a millorar i enfortir les vostres relacions. Passar temps d’oci conjuntament és una bona forma de conèixer i aprendre dels vostres fills i filles. I a la inversa.

5. Interesseu-vos per allò que els preocupa i converseu durant aquests dies sobre allò que pensen i senten. Ara és un bon moment per preguntar-los sobre les seves inquietuds i idees de futur.

6. Busqueu temps per a vosaltres. També és important que tingueu temps per a vosaltres. Intenteu buscar una estona cada setmana per cuidar-vos i passar temps sense les vostres fills i filles.

7. En el cas que sorgeixi un conflicte, parleu el que ha passat obertament. Dialogueu de forma adulta i respectuosa. Recordeu que sovint quan parlem, ens acabem entenent.

Aquest moment excepcional que estem vivint és una bona oportunitat per cuidar-vos i tenir cura  dels vostres fills/es adolescents. Recordeu que totes les emocions són vàlides i que només l’escolta i el respecte poden dur-nos a relacions saludables i positives.

Recordar-vos que durant aquests dies de confinament podeu comptar amb l’ajut i el suport de les persones professionals del Servei Municipal de Mediació, que segueix treballant per ajudar-vos a conviure millor. Si ho necessiteu, podeu trucar al telèfon 602 248 761 o escriure a mediacio@bdv.cat de dilluns a divendres de 9 a 14 hores.

Publicat a Destacats Etiquetat amb: ,