Consells del Servei de Mediació per a una bona convivència veïnal en temps de Covid 19: Els animals domèstics

Des del Servei de Mediació i Convivència Ciutadana volem recordar-vos que en aquests moments de confinament és més important que mai la bona convivència dins la vostra comunitat veïnal.

La cura dels animals domèstics és una responsabilitat que correspon a totes les famílies que tingueu un o més a casa i alhora és una tasca que si la fem de forma curosa beneficia a tota la comunitat veïnal.

Si teniu animals domèstics a casa, arran del confinament segur que ha augmentat el temps que passeu plegats i per tant és un bon moment per demostrar-ne una bona tinença que tingui en compte el benestar, seguretat i descans dels veïns i les veïnes.

Per aquest motiu volem recordar-vos uns consells que poden ajudar aquests dies de confinament on pensem que la bona convivència i les relacions saludables són més important que mai.

  • Quan jugueu amb els vostres animals de companyia, penseu també en els veïns i veïns del vostre edifici i procureu respectar els horaris de descans no elevant molt el to de veu ni el soroll que pugueu fer.

  • Si heu de sortir a passejar el vostre gos, es important fer-ho de forma respectuosa, intentant que quan passi per les zones comunes de l’edifici no faci les seves necessitats en aquestes. I en el cas que passi per accident, sigueu responsables i ocupeu-vos de la neteja corresponent.

  • A més, quan passegeu pel carrer procureu complir amb les mesures d’higiene adequades, recollint els seus excrements i també diluint amb aigua l’orina que faci. D’aquesta forma els barberencs i les barberenques podreu gaudir d’una ciutat neta.

  • Recordeu que durant les passejades s’ha de mantenir la distància de seguretat entre el vostre gos i altres animals i també entre ell i les persones que us trobeu. Recordeu dur sempre el vostre gos lligat.

  • En el cas que tingueu gats, és important netejar les caixetes de sorra amb la freqüència indicada per no causar molèsties als vostres veïns i veïnes. T’ho agrairan.

Esperem que aquestes pautes us siguin útils i que pugueu exercir una bona i solidària tinença durant aquests dies de confinament.

Recordar-vos que durant aquests dies de confinament podeu comptar amb l’ajut i el suport de les persones professionals del Servei Municipal de Mediació, que segueix treballant per ajudar-vos a conviure millor. Si ho necessiteu, podeu trucar al telèfon 602 248 761 o escriure a mediacio@bdv.cat de dilluns a divendres de 9 a 14 hores.

Publicat a Destacats Etiquetat amb: ,