Consells del Servei de Mediació per a una bona convivència veïnal en temps de Còvid 19

Des del Servei de Mediació i Convivència Ciutadana volem recordar-vos que en aquests moments de confinament és més important que mai la bona convivència a casa i les relacions familiars.

Arran del confinament passem molt temps en família  i compartim el nostre espai personal més que mai amb totes les persones que conviuen amb nosaltres. En algunes ocasions, aquesta situació pot generar conflictes o malentesos que ens provoquin malestar.  Per aquest motiu us volem donar alguns consells que us ajudin a fomentar una bona convivència i unes relacions saludables a casa.

· Arribeu a pactes explícits amb les  persones que conviviu a casa sobre com serà, durant aquest temps, la vostra logística domèstica: compres, cura dels familiars dependents, espai destinat a les persones que poden tenir el virus, espai per relaxar-nos, mesures higièniques compartides, etc.

· Feu tot el que estigui a les vostres mans per respectar els espais i horaris de totes les persones. Podeu crear un horari i posar-lo en algun lloc visible de casa.

· Intenteu mantenir rutines diàries pròpies a casa, diferenciades de la resta de persones amb les que conviviu. Trobeu alguna activitat que sigui només vostra i que la pugueu gaudir de forma individual.

· Compartiu algunes estones d’oci en família que us facin sentir bé. Jugueu a algun joc de taula, mireu una sèrie o pel·lícula plegats, cuineu, etc.

· Si en algun moment us sentiu malament per alguna cosa que ha passat a casa és important parlar amb la resta per buscar una solució el més aviat possible. Recorda que sovint  la gent s’entén parlant.

· Sigueu tolerants i pacients amb les persones i amb les situacions que us passin a casa.

El confinament està sent una situació difícil per tothom i alhora també és una oportunitat per estar a prop de les persones més properes. Així que ara més que mai és un bon moment per demostrar la nostra escolta i estima.

Recordar-vos que durant aquests dies de confinament podeu comptar amb l’ajut i el suport de les persones professionals del Servei Municipal de Mediació, que segueix treballant per ajudar-vos a conviure millor. Si ho necessiteu, podeu trucar al telèfon 602 248 761 o escriure a mediacio@bdv.cat  de dilluns a divendres de 9 a 14 hores.

Publicat a Destacats Etiquetat amb: ,