Consells del Servei de Mediació per a una bona convivència veïnal en temps de Covid 19

Des del Servei de Mediació i Convivència Ciutadana volem recordar-vos que en aquests moments de confinament és més important que mai la bona convivència dins la vostra comunitat veïnal.

Arran del confinament ha augmentat el temps que passem a casa i per tant ha augmentat també la quantitat d’activitats que fem durant el dia.  Aquesta activitat comporta inevitablement més soroll que abans i pot ser causa d’alguna molèstia als nostres veïns i veïnes.

Els sorolls són una de les causes de conflicte veïnal més freqüents. Aquests problemes generen molt malestar ja que algunes vegades el soroll que se sent d’una casa veïna impedeix el descans necessari en alguns moments del dia.

Per aquest motiu volem oferir-vos alguns consells que puguin contribuir al benestar i al descans de la nostra comunitat i així gaudir d’una bona convivència veïnal.

1. Modereu el volum de la TV i els altres aparells electrònics, sobretot a l’hora de la migdiada i a partir del vespre. Feu servir els auriculars per escoltar la música alta. Els teus veïns i veïnes t’ho agrairan!

2. Eviteu utilitzar electrodomèstics com la rentadora, l’assecadora o el rentaplats en hores de descans del veïnat i sobretot al vespre.

3. Si teniu infants a casa procureu que no facin cops a terra o a la paret mentre juguen.  I intenteu que no corrin o saltin de forma brusca sobretot en les hores de descans veïnal.

4. En el cas que tingueu animals domèstics procureu que aquests no passin masses hores sols a les terrasses o als patis. D’aquesta forma reduireu les molèsties que puguin causar al veïnat.

5. Mireu d’utilitzar sabatilles o calçat de goma per caminar durant el dia per casa, ja que les sabates i sobretot els talons poden produir molt soroll per als nostres veïns i veïnes de sota.

6. Podem intentar folrar amb un material protector les potes d’aquells mobles que s’arrosseguin de forma habitual. D’aquesta forma l’impacte del soroll es redueix molt per les persones que viuen a sota nostre.

7. Tingueu cura dels cops de porta quan entreu a casa i també quan entreu i sortiu de les habitacions. També quan tanqueu armaris i caixoneres.

Recordeu que els sorolls quotidians poden produir molèsties grans a altres persones. I de la mateixa manera, penseu que aquells sorolls que sentiu i en algunes ocasions us molesten són sorolls de vida habituals d’una altra família.  Per aquest motiu si us trobeu en aquesta situació, aprofiteu-la com una oportunitat per dialogar entre vosaltres i aconseguir el benestar comú.

Recordar-vos que durant aquests dies de confinament podeu comptar amb l’ajut i el suport de les persones professionals del Servei Municipal de Mediació, que segueix treballant per ajudar-vos a conviure millor. Si ho necessiteu, podeu trucar al telèfon 602 248 761 o escriure a mediacio@bdv.cat  de dilluns a divendres de 9 a 14 hores.

Publicat a Destacats Etiquetat amb: ,