COM CAL ANAR CONSTRUINT UNA CATALUNYA PER TOTHOM

El conegudíssim economista Arcadi Oliveres va exposar el tema del títol davant d’un audiència d’unes vuitanta persones.

Va començar la ponència recordant la data del 10 de juliol de 2010, quan es va convocar una marxa a Barcelona per protestar contra la retallada de l’Estatut i que va acabar sent un clam d’independència.

Avui he vingut no a explicar aventures i sí a explicar un somni: El país que vull!

⦁ Vull una república catalana. No una monarquia perquè ja no som a l’edat mitjana.
⦁ Una república sense exèrcit. Aquest serveix per oprimir als pobres en favor dels rics dins i fora del país.
⦁ Vull empreses cooperatives i no pas empreses on governa el capital i no les persones. Aquí ens va parlar de les col·lectivitzacions catalanes del s.XX i de l’actual Mondragón Corporació Cooperativa.
⦁ Finances ètiques. Transparència del capital. 26 persones tenen més de la meitat del capital del món (informe OXFAM). L’IBEX 35 té un gran poder a España.
⦁ Catalunya ha de ser solidaria i acollidora. Per història sempre ho ha estat. Som una població envellida per edat. I com tots sabem l’emigració ens enriqueix.
⦁ Cal conservar la natura i els recursos.
⦁ El paper dins Europa. Tal com van les coses ara dic no al € i no a la Unió Europea. La seva democràcia és vergonyosa. Aquesta només fa la llei de pressupostos. Hi ha un lobby de quinze mil empreses que influeixen en el procés legislatiu i d’aplicació política de les institucions de la UE. Per altra banda sense el € es podia devaluar la moneda, es podia tenir dèficit. Ara ens baixen els salaris…

Com sempre molt clar, directe, amb xifres i exemples que ho fan entenedor.

 

Montserrat

 
      2008                2010                  2012             2012               2015              2006
.
Publicat a General