CICLE INTEGRAL DE L’AIGUA

– Avui no ens hem adormit gens.- deia una sòcia de l’Aula d’Extensió Universitària de Barberà a la sortida de la conferencia impartida pel nostre soci i company en Carles Ortiz i Guarch.

Evidentment tots els assistents a la conferència sobre “CICLE INTEGRAL DE L’AIGUA” s’havien mantingut molt atents, perquè els hi tocava de molt prop.  En Carles és un gran expert en el tema per haver treballat en tres de les grans companyies d’aigües d’aquest país. Actualment és regidor de l’Ajuntament i responsable de la Companyia d’aigües de Barberà del Vallès, SABEMSA.

Ens va explicar amb vídeos didàctics què hi ha abans i després d’obrir l’aixeta de l’aigua a casa. Com es capta a la natura, es tracta, i distribueix pel país fins a arribar a casa i, un cop usada, com es recull, es depura i es torna a la natura d’on l’hem captada.

Vam conèixer amb detall i fotos el funcionament de la depuradora i el que es fa amb l’aigua depurada.

 

Vam veure gràfics de la situació a l’Àrea Metropolitana de Barcelona de les conques del Mediterrani i especialment d’on arriba l’aigua a Barberà: d’una gran potabilitzadora situada a Cardedeu del Ter, d’altra d’Abrera, del Llobregat, i la de Sant Joan Despí que crec és de l’Ebre.

Ens va dir, cofoi, com a Barberà tenim una empresa d’aigües, Sabemsa, 100% municipal.

També va comparar els preus de l’aigua de Sabemsa i  els d’Agbar, fins i tot el preu social, per concloure que l’aigua més barata és la de Barberà.

Una altra dada interessant és que l’OMS aconsella una despesa d’aigua per persona i dia no superior a 200 litres i a la Mediterrània, com que hem tingut moltes sequeres, consumim uns 100 litres persona i dia. També ens va explicar què hi ha a la darrera del rebut de l’aigua.

Va assegurar que l’aigua de l’aixeta de Barberà és molt sana i segura i recomanava el seu consum.

El col·loqui va ser molt interessant i llarg.

Ningú tenia ganes de marxar a casa!

Pilar Gimeno

Publicat a General