BARBERÀ CELEBRA L’ANY EUROPEU DE LA CIUTADANIA AMB UNA XERRADA COL·LOQUI

La xerrada va anar càrrec del secretari general del Consell Català del Moviment Europeu, Joaquim Millán i de l’assessora i dinamitzadora de tallers relacionats amb temàtiques de Pau i Cooperació Internacional, Marta Marfany.

En el marc del 20è aniversari de l’establiment de la ciutadania de la Unió Europea (UE), se celebra arreu de Catalunya, l’Any Europeu de la Ciutadania que té per objectiu assegurar que els i les ciutadanes coneguin els seus drets com a membres de la UE i la forma d’exercir-los al màxim.

Per aquest motiu, el passat dijous, 10 d’octubre, la Torre d’en Gorgs va acollir la xerrada col·loqui ‘Any Europeu de la Ciutadania 2013: La salvaguarda dels Drets Humans a la ciutat de Barberà del Vallès’.

L’acte va ser presentat per la regidora de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Barberà del Vallès, Elvira Maza la qual va destacar que aquest tipus d’activitats no “vol ser no només una xerrada si no un espai de participació i comunicació amb el qual sortiu amb un coneixement i sobretot, amb una consciència més practica de que Europa no ens queda tan lluny i que per tant no tinguem desafecció”.

Tot seguit, la regidora va donar pas al primer dels ponents, la formadora de protocol per a la Diputació de Barcelona i assessora i dinamitzadora de tallers relacionats amb temàtiques de Pau i Cooperació Internacional, Marta Marfany.

Marfany va posar de manifest que hem de considerar que actualment “la ciutat és un espai d’oportunitats on les accions s’han de realitzar de forma conjunta. Institucions, associacions, col·lectius, conciliem lo públic amb lo privat”, accions que segons va destacar s’estan realitzant a la nostra ciutat. “En concret, per exemple, el consistori barberenc s’ha adherit al Projecte ‘Ciutat Defensores dels Drets Humans’; ofereix serveis amb professionals qualificats per garantir els drets dels ciutadans”.

Per la seva banda l’altre ponent, Joaquim Millán, secretari general del Consell Català del Moviment Europeu, es va centrar en explicar els drets que el marc normatiu de la Unió Europea ofereix als estats membres. “La pròpia UE s’ha adonat que ha d’implicar més a la ciutadania”. Si no haurà de canviar el seu rol i prendre’s seriosament la bona governança dels seus estats. Fent més partícip al ciutadà, creant noves eines per què tothom tingui l’oportunitat d’exposar temes a l’agenda política de la UE.

L’acte el va cloure la regidoria de Participació, Elvira Maza, recordant que aquests “espais són els més adients per compartir i posar en coses en comú amb la participació de tota la ciutadania. Amb les propostes dels diferents estaments, es treballa per què Barberà continui sent una ciutat que recolza i assessora sobre quins són els drets i deures dels seus ciutadans i ciutadanes”.

Publicat a Notícies