Barberà la Mola i esplai aquest dissabte 9!!!

Entrada compartida per CENTRE D’ESPLAI L’ESQUIROL

Boneeees un altre cop a tots i totes!! Com ha anat el pont?? Esperem que bé. A més, recordeu aquest dissabte 9 si hi ha esplai, a la mateixa hora 16:30 i 18:30. Us esperem!!!

Barberà la Mola

La caminada ja quasi és aquí només queden 10 dies!!!! Us volem informar que ja hem realitzat tots els entrenaments i molts ja estem preparats per afrontar la caminada i esperem que tots els participants també!!. També volem recordar que serà la vuitena edició de Barberà la Mola la qual els beneficis que s’obtindran aniran destinats per als sector menys afavorits. El preu d’inscripció és de 9€, encara hi sou a temps de participar entrant en el següent link: http://www.barberalamola2015.tk/
Recordeu que teniu la possibilitat que en cas que no pugueu realitzar la caminada podeu donar els diners igualment.
També és important saber que la caminada es realitzarà el dia 16 de maig a les 08:00 del matí a l’ajuntament de Barberà del Vallès fins al cim de la Mola que seran uns 23’36km i que el recorregut constarà de 6 controls i 3 avituallaments.
Intentarem obsequiar a tots els participants de Barberà la Mola prioritzant per ordre d’inscripció.

Per a més informació d’aquesta bona causa solidaria pinxeu el link que us deixem a continuació: 
http://celesquirol.blogspot.com.es/2015/03/viii-caminada-solidaria-barbera-la-mola.html
Aquí us deixem el nostre vídeo promocional:


 
 Sortida general
La sortida general d’aquest trimestre coincideix amb la caminada de barberà la Mola on el preu per nen serà de 4’50€. Com ja sabeu el nostre esplai està dividit en grups segons l’edat, així que els més grans, joves i supergrans, realizarant la caminada des de l’Ajuntament de Barberà fins el cim de la Mola; en canvi, petits, mitjans i grans la començaran des del peu de la muntanya  fins al cim. Tot el demés coincideix amb el que hem esmentat en l’apartat de Barberà la Mola.


Casal d’Estiu

Tornem amb una nova tirada de Casal. S’acaba el curs i arriba el torn de l’estiu i amb aquest el casal d’estiu de l’Esquirol. Les activitats que hi farem seran esplai 100%: excursions cada divendres, anirem a la piscina dos vegades per setmana, farem tallers, gimcanes i moltes coses més! Per un estiu divertidíssim ple de diversió, nous amics i nous espais!

Els monitors amb els que hi comptarem seran els mateixos monitors dels dissabtes a l’esplai, així que com a casa amb monitors i monitores que es passen l’any fent de monitors!

Aquest any, com el passat, el dividim en dues franges: Juny/Juliol i per altra banda al Setembre. La franja d’edat és dels 3 (nens nascuts al 2012) als 14 anys (al 2001) separats per grups d’edat. L’horari base serà de 9 a 13:30 amb opció d’acollida de 8 a 9.

Us adjuntem el calendari que conté el llistat de les 8 setmanes i el preu per setmana tenint en compte els festius i el dia, opcional, de festa major de Barberà.Les setmanes, tot i que comparteixen el Centre d’Interès, son independents. Això significa que els nens es poden apuntar individualment a setmanes concretes. En el cas de la setmana 3 com podeu veure està marcat en taronja, significant que és opcional l’assistència donat que és festa major i molts de vosaltres potser teniu festa i voleu passar-la en família.


Les inscripcions són fins el 13 de Juny. Si us inscriviu abans del 22 de Maig us emportareu la motxilla de l’Esquirol!! Correu, no us quedeu sense places!
Colònies d’Estiu

Cal recordar que les inscripcions per a les colònies d’estiu encara continuen obertes, així que aquest dissabte 9 ,a partir de les 18:00 , esteu a temps per poder-vos inscriure!
Les colònies d’estiu coincideixen amb l’última activitat del curs, pensada per a nens i nenes de 4 fins a 17 anys. Els monitors organitzen un seguit d’activitats entorn a un centre d’interès, una temàtica sobre la qual tracten les gimcanes, tallers, jocs …Però les colònies no només estan pensades perquè els nens s’ho passin bé i gaudeixin sinó que també perquè assumeixin diferents valors, convisquin amb altres nens i nenes i s’apropin a la natura.

La casa de La Sala, la casa de colònies, està situada a la Vall de Lillet, és una important zona forestal del Prepirineu, prop del naixement del riu Llobregat. L’entorn geogràfic del Parc natural del Cadí-Moixeró i la magnífica serra de Catllaràs permeten oferir una proposta d’educació ambiental de gran interès i qualitat, així com un lloc idoni per al repòs, el lleure i l’excursionisme. En aquesta casa comptarem amb bosc, piscina, uns grans exteriors i, en general, una casa molt bonica que ens permetrà gaudir al màxim d’aquesta estada. 

Les colònies seran de 7 dies, sortirem el dilluns dia 22 de Juny i tornem el dia 28, diumenge. El transport el fem, tant a l’anada com a la tornada, en autocar, que ens recollirà i portarà de l’estació de la Renfe de Barberà fins a la mateixa casa, no havent de caminar res! 
El preu de les colònies, tot inclòs és de 240€.

També ja fa anys tenim la opció per als més petits de la casa (mínim 4 anys, edat d’inscripció a l’esplai), de fer l’estada de en comptes de 7 dies de 3 dies donat que al ser més petits les colònies senceres se’ls hi poden fer llargues. El preu d’aquesta opció és de 100€ i s’ha de tenir en compte que l’arribada a la casa es fa mitjançant el transport vostre i la tornada és amb l’autocar amb tota la colònia sencera. Correu no us quedeu sense places!

Finançaments
L’esplai des de fa anys articula una sèrie de procediments pel finançament de les activitats. La idea és que cap infant es quedi sense colònies o casal per motius econòmics, donat que les activitats d’estiu son un punt prou important en l’educació i el creixement dels infants en el període “vacacional” en el qual no estan a l’escola. Per a l’activitat de colònies tenim dos vies de finançament: Beques, loteria del pernil i descompte per germans. Al casal d’estiu comptem també amb beques i el descompte per germans.
-Beques: El nostre esplai està federat a la Pere Tarrés que te en marxa des de fa uns anys d’un sistema de beques que permet, segons la situació familiar, obtenir una beca del 25%, 50% o 75%, màxim. Per tal d’optar a aquestes beques les famílies han de presentar:
  • Declaració de la Renda de l’any 2014.
  • Padró familiar on surti el conjunt de la unitat familiar.
  • Loteria del Pernil: Totes els participants tenen a l’abast una loteria en la que es pot guanyar un pernil. El centre d’esplai crea les butlletes, els talonaris i els entrega a les famílies sense cap cost. Tot l’import recollit en la venda d’aquestes paperetes serà íntegre per a la família que la ven fins a un màxim de l’import a pagar o 100€. És a dir, si una família és becada amb un 25% (60€) i en ven 100€ de loteria l’import a pagar pels 7 dies serà de 80€. Pot passar que una família sigui becada amb un 75% havent de pagar 60€. Aquesta família podrà vendre només fins a 60€ de loteria, no sent possible en cap cas que el balanç econòmic surti positiu.
  • A més el centre d’esplai promou un descompte d’un 10% per cada germà que s’inscrigui.

Això és tot el referent a les activitats d’estiu del Centre, si us queda alguna qüestió no dubteu en respondre’ns a ce.lesquirol@gmail.com!
Moltes gràcies!

Publicat a Notícies